США готові надати Україні танки: коли і скільки

Среда, 25 января 2023, 09:50
До процесу постачання Україні основних бойових танків долучаються США. Розбираємося, скільки танків вони можуть надати спочатку, та скільки часу це займе.
США готові надати Україні танки: коли і скільки

За інформацією ІА Reuters, яке посилається на урядовців США, Україна отримає досить велику партію американських танків "Абрамс". Напередодні телеканал Sky News Arabia з посиланням на джерело у Пентагоні повідомив, що президент США Джо Байден може передати Україні десять танків "Абрамс", щоб вплинути на остаточне рішення Німеччини щодо постачання танків "Леопард".

У відео - аналіз ситуації з постачанням танків Україні.

Також 24 січня у Пентагоні підтвердили, що адміністрація Джо Байдена розмірковує над постачанням Україні у танків "Абрамс" у більшій кількості, ніж перша "символічна" партія..

Ці танки, скоріш за все, будуть придбані через фонд Ініціатива сприяння безпеці України (USAI), який дозволяє адміністрації президента Джо Байдена отримувати зброю від промисловості, а не з наявних запасів зброї у США. Один із чиновників сказав, що, можливо, адміністрація Байдена могла б використати фонд USAI, щоб купити Abrams у союзників, відремонтувати їх, а потім відправити до України. Цей процес може зайняти місяці і навіть роки.

Зазначається, що оголошення про передачу танків "Абрамс" може бути зроблене вже у середу - тобто сьогодні. За даними ЗМІ, США можуть надіслати Україні близько 30 танків "Абрамс".

Загалом же США мають ресурси та технічні можливості для надання Україні 100 і навіть значно більше танків даної моделі. Хоча раніше і звучали думки про складність освоєння та експлуатації цих танків, оснащених газотурбінними двигунами, для українських танкістів.

comments powered by HyperComments