Як Україна отримує танки Challenger 2 і Leopard (ВІДЕО)

Среда, 29 марта 2023, 15:50
Міністерство оборони України продемонструвало вже надану західну бронетехніку - танки Challenger 2 і Leopard, а також декілька моделей БМП та БТР. Постачання танків йде швидше, ніж планувалося.
Як Україна отримує танки Challenger 2 і Leopard (ВІДЕО)

Міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив два відео, на яких зображені вже наявні в Україні британські танки Challenger 2, а також вироблені в Німеччині танки Leopard і БМП Marder. Також на деяких кадрах видно також наявні в Україні американські бронетранспортери Stryker та інша бронетехніка. Темпи постачання бронетехніки останніми днями значно перевищили заплановані.

Усі 18 танків Leopard 2, які Німеччина обіцяла Україні, були передані українській стороні. Про це йдеться у публікації Spiegel. За інформацією видання, останні танки було вивезено з Німеччини наприкінці минулого тижня і нещодавно було передано на український кордон. При цьому міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зауважив, що планувалося першочергово надати 14 танків, фактично ж надали на 4 більше.

Крім Leopard 2 Німеччина також передала в Україну обіцяні раніше близько 40 бойових машин піхоти Marder. Точний маршрут постачання зброї німецький уряд тримає в таємниці з міркувань безпеки. За інформацією джерел Spiegel, Україна отримала танки Leopard із "великим пакетом озброєнь та запасних частин".

"Три танки Leopard 2A6, які передає Португалія, погоджено з партнерами, вже в Україні. Португалія продовжує підтримувати Україну, яка чинить опір протиправному вторгненню росії", - йдеться у заяві міністерства оборони Португалії.

Також вже завершено навчання українських танкістів на Challenger 2 у Великобританії. Також там вже завершується навчання артилерістів на самохідних установках AS-90, які після цього будуть надані Україні.

Іспанія відправить в Україну перші 6 танків Leopard одразу після Великодня. Про це пише газета el Pais з посиланням на джерело в іспанському Міноборони. Танки відремонтували на заводі Santa Barbara Sistemas в Алькала-де-Гуадайрі, зараз на танках проводять навчання.

comments powered by HyperComments