Під час повітряного удару по Одесі росіяни намагалися атакувати систему ППО

Среда, 19 апреля 2023, 15:25
Сьогодніщня нічна атака дронами-камікадзе по Одесі мала за мету виявлення та нейтралізацію системи ППО - так вважають у оперативному командуванні "Південь".
Під час повітряного удару по Одесі росіяни намагалися атакувати систему ППО

Повітряний удар по Одесі вночі 19 квітня безпілотниками-камікадзе іранського виробництва була спрямована на пошук та знищення систем української ППО. Таку думку висловила в ефірі телеканалу "Суспільне" керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Прикривалися особливістю регіону, особливістю ландшафту для того, щоб бути максимально непомітними. Намагаються вони все ж таки обдурити нашу протиповітряну оборону і намагаються її відшукати. Саме тому, ми підозрюємо, була така групова атака кількома заходами, щоб спровокувати роботу ППО”, - заявила Гуменюк.

Нагадаємо, вночі під час повітряної тривоги протягом приблизно 40-45 хвилин до половини третьої години ночі ППО в небі над Одесою знищила 10 з 12 спрямованих на наше місто ударних дронів. Також росіяни застосовували проти Одеси і інші дрони, спеціально націлені на засоби ППО. Було влучення у будівлі дитячого санаторію в Одесі.

Основні події російсьуої атаки Одеси у нашому відеоогляді.

comments powered by HyperComments