Окупантів вже відганяють від Херсону з лівого берега Дніпра (ВІДЕО)

Вторник, 25 апреля 2023, 09:29
Вже кілька днів як біля Херсону відбувається щось дуже важливе та цікаве. Там йде зачистка від окупантів.
Окупантів вже відганяють від Херсону з лівого берега Дніпра (ВІДЕО)

Кілька днів тому на сервісі Deepstatemap на лівому березі Дніпра, приблизно навпроти Херсону, з'явилася така собі "сіра" зона - в якій немає повного контролю як ЗСУ, так і російських окупантів. Про якісь дії української армії на лівому березі Дніпра повідомив і американський "Інститут вивчення війни".

У оперативному командуванні "Південь" тоді заявили, що будь-яка операція з подолання такої широкої річки як Дніпро - то надзвичайно складно та запропонували краще слідкувати за офіційними повідомленнями, в яких на той момент нічого не говорилося про дії ЗСУ в районі Херсону.

Однак у другій половині дня 24 квітня саме оперативне командування "Південь" заявило, що на Південному напрямку йде робота по "зачищенню" від росян передової смуги лівого берега Дніпра. Останні дні результати роботи "дуже потужні". За добу на Південному напрямку вдається знищувати від 13 до 20 одиниць техніки. Скоріше за все, мова йде про вогневий контроль, який не дозволяє окупантам перебувати на лівому березі Дніпра на досить вузькій прибережній смузі поблизу Херсону.

Втім, окупанти продовжують постійно обстрілювати як Херсон, так і його околиці. За минулу добу противник здійснив 61 обстріл, випустивши 386 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 6 разів.

comments powered by HyperComments