Агресори підтвердили, що навмисне стріляли по житловим будинкам в Умані і Дніпрі (ВІДЕО)

Пятница, 28 апреля 2023, 15:51
Оновлена інформація про наслідки російського ракетного удару в ніч на 28 квітня та як про це повідомляють самі росіяни.
Агресори підтвердили, що навмисне стріляли по житловим будинкам в Умані і Дніпрі (ВІДЕО)

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни атакували Україну 23 ракетами зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. Лише 2 ракети влучили, 21 ракета була збита ППО. Перші ранкові подробиці у відео.

За підсумками рятувальних і пошукових робіт в Умані після влучення російської ракети в 9-поверховий житловий будинок станом на 15:00 загинуло 17 осіб (з них 3 дитини), постраждало 18 осіб, врятовано 17 осіб (з них 3 дитини). Майже о 16-й годині знайшли тіло ще одного загиблого, всього вже не менше 18 людей загинули.

Розгорнуто 3 пункти надання допомоги населенню. Для надання психологічної допомоги громадянам залучено 5 психологів ДСНС, надано психологічну допомогу 74 особам.

На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події та мобільна оперативна група ДСНС. До робіт від ДСНС залучено 151 особа та 38 од. техніки, зокрема 2 кінологічних розрахунки. У будинку повністю знищено 27 квартир. Загалом пошкодження отримали ще 10 багатоквартирних житлових будинків.

У Дніпрі внаслідок ракетного удару зруйновано приватний будинок, загинули 2-річна дівчинка і 31-річна жінка. Троє людей постраждали.  58-річного чоловіка та 57-річну жінку в стані середньої тяжкості доправили до лікарні. Також зруйнована база будматеріалів.

Одночасно росія офіційно заявила, що сьогодні вночі її військові «завдали ракетного удару високоточною зброєю по пунктах тимчасової дислокації підрозділів резерву ЗСУ» і супроводили це цинічною картинкою, яка відображає злочинний спосіб обирати цілі.

На фото і відео ми можемо уважно оглянути цей пункт тимчасової дислокації з усіх боків і зрозуміти, що саме так тепер росіяни називають житлові будинки, по яким вони спрямовують свої ракети.

 

comments powered by HyperComments