У Львові подорожчала вартість проїзду в автобусах

Пятница , 27 мая 2022, 13:17
У Львові з 2 червня проїзд у міських автобусах та маршрутках буде коштувати 15 гривень замість нинішніх 10 грн.
У Львові подорожчала вартість проїзду в автобусах

Львівський виконком 27 травня своїм рішенням узгодив підвищення вартості проїзду у міських автобусах та маршрутках - з 10 гривень до 15 гривень. Це підвищення почне діяти з 2 червня.

Вартість проїзду у трамваях та тролейбусах Львову залишається тою ж самою - 10 гривень при оплаті разового проїзду та трохи дешевше, 8,5 грн. при користуванні тим чи іншим видом електронного чи проїзного квитка. Також без змін залишаються всі пільги для всіх категорій громадян.

За словами директора львівського департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарило, процедура підвищення вартості "пройшла консультації з громадськістю під час рішення щодо впровадження електронного квитка". Також чиновник зазначив, що військовий стан дозволяє оперативно прийматі рішення про тарифи.

Підвищення вартості проїзду в автобусах спричинене різким зростанням вартості палива.

І завдяки цьому підвищенню буде відновлений рух автобусів на маршрутах №№10, 11, 44 і 45, які тимчасово скасували якраз через нестачу палива. А також відновлять за повними трасами скорочені маршрути №9 та №61.

Напередодні асоціація перевізників Львівської області повідомила про необхідність негайно переглянути актуальний тариф на проїзд у громадському транспорту Львова. Автобусні перевізники вважають, що для безперебійної роботу транспорту вартість поїздки для одного пасажира становить мінімум 17 гривень. Тим часом мінімальна вартість проїзду одного пасажира в приміських та міжміських автобусах у Львівській області вже становить 20 гривень.

Діючий донедавна тариф у 10 грн. встановили у травні 2021 року. Тоді вартість дизельного пального становила 20 грн 10 коп/літр. 

comments powered by HyperComments