В Одесі проведуть масштабне геологічне дослідження узвозу Маринеска

Среда , 26 апреля 2023, 13:43
На найближчу сесію Одеської міськради винесено проект рішення про геологічні та інженерні дослідження на узвозі Маринеска у вигляді змін до міської програми будівництва і розвитку соціальної та інженерної інфраструктури на 2020-2023 рр.

Нещодавно ми звернули увагу на ситуацію на узвозі Маринеска в Одесі, де було помічене просідання грунту з деформацією трамвайних колій та проїжджої частини. При цьому ситуація не є настільки катастрофічною, яка потребувала б негайних заходів чи навіть закриття руху транспорту.

Однак, у одеській мерії звернули увагу на проблему. Вже зараз планується комплекс інженерно-геологічних досліджень з метою виявити причини просідання грунту на узвозі Маринеска.

Перші спостереження муніципальних служб вже зафіксували просідання асфальтобетонного покриття дороги, трамвайного полотна та твердого покриття тротуару.

Для проведення запланованих більш масштабних досліджень потрібне їх фінансування на суму 1 мільйон 140 тис. грн. І питання про це вже вдруге виноситься на засідання сесії Одеської міської ради у вигляді змін до міської програми будівництва і розвитку соціальної та інженерної інфраструктури на 2020-2023 рр. У разі прийняття рішення після цього за участю фахівців та науковців буде виконано весь комплекс інженерно-геологічних заходів, розрахунків та обстежень.

comments powered by HyperComments