Метро Києва увійшло до Міжнародної асоціації громадського транспорту

Понедельник , 16 мая 2022, 09:23
Метрополітен Києва став членом Міжнародної асоціації громадського транспорту та планує заміну застарілих метропотягів російського виробництва.
Метро Києва увійшло до Міжнародної асоціації громадського транспорту

Київський метрополітен набув членства у Міжнародній асоціації громадського транспорту, яка об’єднує майже 2000 учасників зі 100 країн світу. "Це вияв надзвичайної солідарності від організації, що об’єднує майже 2000 учасників зі 100 країн світу. Організації, що формує філософію сучасної мобільності", – сказав Керівник Київського метрополітену Віктор Брагінський.

Також він додав, що на сьогодні метрополітен готовий до імпортозаміщення російських вагонів, проведення модернізацій, реалізації грантових проектів, ініціатив та новацій.

Загалом на лініях київської підземки зараз експлуатується 821 вагон. 726 у різні роки були виготовлені на заводах, що знаходяться в росії. В UITP обіцяють надати допомогу для їх заміни.

"Наразі ми маємо завершений проєкт, у рамках якого було модернізовано 135 вагонів метрополітену за рахунок Кіотського протоколу на Крюківському вагонобудівному заводі та фактично є конструктивно новими одиницями транспорту. Також перед початком війни місто підготувало проект спільно з ЄБРР на закупівлю 50 нових вагонів. Велася підготовка проєкту з Європейським інвестиційним банком щодо закупівлі рухомого складу. Обидва проєкти передбачали роботу з європейськими виробниками за сучасними стандартами. Ці проєкти будуть продовжені та реалізовані містом – крок за кроком до повного завершення, – розповіла заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон, однак попередила: "Поки йде війна, ми не можемо назвати точну дату повної заміни вагонів російського виробництва, але ми не можемо зараз гаяти час і не думати на перспективу."

comments powered by HyperComments