В Одесі прийняли нові правила користування електротранспортом (ВІДЕО)

Пятница , 1 июля 2022, 11:54
Нові правила користування електротранспортом в Одесі створюють умови для запровадження системи електронного квитка.
В Одесі прийняли нові правила користування електротранспортом (ВІДЕО)

29 червня на сесії міської ради в Одесі депутаті більшістю голосів прийняли рішення про нові правила користування електротранспортом для пасажирів.

Ці правила розроблялися кілька років, починаючи, як мінімум, з 2018 року. Але згодом, у 2019 році необхідна процедура обговорення, коригування та схвалення проекту правил на громадських слуханнях була зірвана. Тому процедура прийняття, де обов'язково передбачені громадські слухання, розтягнулася аж до кінця 2021 року.

Головний принципивий момент нових правил - це легалізація електронного квитка у вигляді автоматизованої системи оплати проїзду. Вона передбачає умови для різних варіантів оплати, зручної тарифної сітки з разовими квитками, постійними, пересадковими квитками тощо, а також механізми обліку пасажиропотоків. 

Зараз в Одесі діє дві системи безготівкової оплати проїзду через мобільні додатки "Приват24" та "Транспод", які не є повноцінним електронним квитком. Вартість проїзду зараз складає 7 гривень при безготівковій формі та 8 гривень при оплаті готівкою.

На відео - робота одеських трамваїв влітку 2022 р.

comments powered by HyperComments