У Чернівцях поповнюють тролейбусний парк

Понедельник , 18 июля 2022, 09:35
Парк тролейбусів Чернівців незабаром поповниться 5 зчленованими машинами - три з низькою підлогою закуповують, ще два - отримують у якості гуманітарної допомоги.
У Чернівцях поповнюють тролейбусний парк

У перші дні липня стало відомо, що міська влада чеського міста Усті-над-Лабем вирішила передати у Чернівці у якості гуманітарної допомоги два зчленованих тролейбуса "Škoda 15Tr" 1994-1995 рр. випуску.

Згодом, 13 липня, КП "Чернівецьке тролейбусне управління" у системі Prozorro оголосило тендер на закупівлю трьх вживаних низькопідлогових тролейбусів марки "Škoda 25Tr" за загальну суму 70,5 тисяч євро - тобто по 23,5 тисячі євро за один тролейбус. Електронний аукціон відбудеться 1 серпня, самі тролейбуси повинні бути поставлені протягом 90 днів з дати підписання договору за умови післяоплати.

Мова йде про вживані двосекційні зчленовані тролейбуси з повністю низьким рівнем підлоги. Найбільш розповсюджена версія "Škoda 25Tr Irisbus" випускалася з 2005 по 2014 рр., зараз в наявності в декількох містах Чехії та Словаччини є в наявности 75 таких тролейбусів. Вони є у містах Братислава і Пряшів у Словаччині, Чеське Будейовіце, Усті-над-Лабем, Злін, Плзень, Теплиці. При чому саме в Усті-над-Лабем 2022 року закупили, але не ввели до експлуатації 9 тролейбусів даної моделі з міста Брно.

Парк тролейбусів у Чернівцях налічує 88 машин, 64 з яких задіяні у перевезеннях. Останні два-три роки спостережується зменшення кількості тролейбусів на маршрутах через недостатню якість та обсяги технічного обслуговування та ремонту тролейбусів. В тому числі у Чернівцях є 10 зчленованих частково низькопідлогових тролейбусів HESS, які були закуплені вживаними - але три з них вже не працюють. Також є 11 зчленованих тролейбусів з високою підлогою "Škoda 15Tr", 10 звичайних низькопідлогових тролейбусів "ЛАЗ-Е183", 8 низькопідлогових тролейбусів "МАЗ-203Т", обладнаних опцією автономного ходу від акумуляторів. Інші тролейбуси - три частково низькопідлогові ""Škoda 2Tr", придбані вживаними минулого року, а також старі "Škoda 14Tr" і голландські "Den Oudsten B88".

comments powered by HyperComments