У Чернівцях підвищують вартість проїзду у тролейбусах

Вторник , 20 сентября 2022, 12:12
З 1 жовтня вартість проїзду на основі разового квитка у тролейбусах Чернівців буде складати 10 гривень.
У Чернівцях підвищують вартість проїзду у тролейбусах

Ще 13 вересня на засіданні виконкому Чернівецької міськради міська влада погодила нові тарифи на проїзд у тролейбусах з 1 жовтня 2022 р.

Вартість разового квитка зросте удвічі - з 5 до 10 гривень при оплаті готівкою. Студенти сплачують половинну вартість - 5 гривень, школярі, пенсіонери за віком та інші пільгові категорії пасажирів зберігають свої пільги.

При безготівковій оплаті зберігається та сама вартість проїзду, що й була - 4 гривні.

Як зазначено в тексті рішення виконкому, собівартість однієї поїздки  у тролейбусах Чернівців за розрахунками становить 12,25 гривні. Різницю у 2,25 гривні на відшкодування між встановленим та економічно обґрунтованим тарифом буде здійснюватися за рахунок міського бюджету.

Раніше виконувач обов’язків начальника тролейбусного управління Петро Лисак повідомив, що основними причинами зміни тарифу є зростання вартості електроенергії та витрат на зарплату для працівників. Лисак також розповідав, що новий тариф можуть поширити на автобусні маршрути, які обслуговує тролейбусне управління. Втім у проекті рішення виконкому про це не йшлося, тариф у цих автобусах залишиться без змін.

Перед цим вартість проїзду в чернівецьких тролейбусах підвищували у березні 2020 року – до п’яти грн для тих, хто оплачує готівкою.

Наразі в Чернівцях у пасажирських перевезеннях задіяні 66 тролейбусів з 90 наявних.

comments powered by HyperComments