У Вінниці показали нову модель тролейбуса на базі турецького автобуса АKIA

Понедельник , 24 октября 2022, 14:57
З 24 жовтня у Вінниці почалися випробування тролейбусів нової моделі на базі автобусних кузовів AKIA з Туреччини.
У Вінниці показали нову модель тролейбуса на базі турецького автобуса АKIA

У Вінниці почалися випробування першого тролейбуса марки "VinLine", які збирають силами КП "Вінницька транспортна компанія" на базі електрообладнання української компанії "Політехносервіс" та кузовів турецького виробника автобусів AKIA.

Раніше для Вінниці таким чином збирали тролейбуси на базі автобусних кузовів білоруського виробника "МАЗ". Аналогічні тролейбуси під маркою "PTS-12" компанія "Політехносервіс" також продавала до Харкова.

Коли через війну використання білоруських комплектуючих стало неможливим - було знайдено іншого постачальника кузовів, які вже в Україні "начиняють" електрообладнанням. 10 таких кузовів було придбано вже 2022 року за підсумковою вартістю 4 мільйони 864 тис.  гривень. До цього слід додати ще вартісь електрообладнання та акумуляторів.

Тролейбуси на їх базі будуть повністю низькопідлоговими, оснащеними опцією автономного ходу від акумуляторів на відстань до 30 кілометрів, має систему клімат-контролю, в тому числі для тягових акумуляторів.

За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, який оприлюднив фото, до кінця року планується зібрати загалом 5 нових тролейбусів.

У відео - огляд громадського транспорту Вінниці, 2021 р.

Також аналогічні тролейбуси закуповують зараз двома тендерами по 5 одиниць для Чернівців.

comments powered by HyperComments