У Чернівцях отримали перший тролейбус нового типу

Вторник , 22 ноября 2022, 15:35
Місто Чернівці отримало перший з 10 придбаних за двома тендерами 2022 року нових тролейбусів.
У Чернівцях отримали перший тролейбус нового типу

Цим новим тролейбусом виявилася машина марки "PTS-12" української компанії "Політехносервіс", яка виготовлена на бази електрообладнання власного виробництва компанії з застосуванням автобусного кузову та ходової частини турецької фірми "AKIA". Про надходження тролейбусу повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук.

Ці тролейбуси мають низьку підлогу, аварійний автономний хід від акумуляторів на відстань до 500 метрів. 5 таких тролейбусів придбали влітку 2022 р. за тендером загальною вартістю 51,58 млн. гривен або по 10,2 млн. гривень за тролейбус. Переможцем тендера стала компанія "Політехносервіс" з тролейбусами марки "PTS-12", які виготовляють у автобусних кузовах турецької компанії "AKIA". 

Ще один тендер на 5 тролейбусів по 10,58 млн. гривень за одну машину проходить зараз. Таким чином, всього місто Чернівці планує придбати за 2022 рік 10 нових тролейбусів.

Наявний без урахування даної нової машини парк тролейбусів у Чернівцях налічує 91 машину, 69 з яких задіяні у перевезеннях. Останні два-три роки спостережується зменшення кількості тролейбусів на маршрутах через недостатню якість та обсяги технічного обслуговування та ремонту тролейбусів. В тому числі у Чернівцях є 10 зчленованих частково низькопідлогових тролейбусів HESS, які були закуплені вживаними - але три з них вже не працюють. Також є 13 зчленованих тролейбусів з високою підлогою "Škoda 15Tr", два з яких отримали 2022 р. у якості гуманітарнох домпомоги, 10 звичайних низькопідлогових тролейбусів "ЛАЗ-Е183", 8 низькопідлогових тролейбусів "МАЗ-203Т", обладнаних опцією автономного ходу від акумуляторів. Інші тролейбуси - три частково низькопідлогові ""Škoda 2Tr", придбані вживаними минулого року, а також старі "Škoda 14Tr" і голландські "Den Oudsten B88".

 

comments powered by HyperComments