В Одесі відремонтують важливу трамвайну розв'язку

Вторник , 18 июля 2023, 13:54
Міська влада Одеси знову планує заміну трамвайних колій на перехресті вулиць Старопортофранківської та Пантелеймонівської.
В Одесі відремонтують важливу трамвайну розв'язку

Майбутній ремонт перехрестя вулиць Старопортофранківської та Пантелеймонівської з заміною "трикутника" трамвайних колій анонсував голова Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв.

Замовник робіт – КП «Одесміськелектротранс». Усі роботи планується провести в межах існуючої смуги відводу, зі збереженням схеми руху трамваїв. 

Цей ремонт планується ще з 2020 року, коли він коштував 2,1 мільйона гривень. Влітку 2021 р. на основі тендерної документації це коштувало майже 4 мільйони гривень.

Капітальний ремонт включає: демонтаж рейок, стрілочних переводів та глухих пересічень з установкою стандартних стрілок. Будівництво заплановано в одну чергу.

Згідно з тендерною документацією, підрядник повинен буде розібрати 230 метрів старих трамвайних колій, у тому числі три глухі перетини.  А потім укласти 150 метрів нових колій – 79 метрів прямих колій та 71 метр у кривих, 6 комплексів стрілок – зі стрілочними переказами, хрестовинами та ділянками прямих та кривих трамвайних колій по 6-7 метрів, 3 нових глухих перетинів.  Сумарно це дасть самі 230 метрів.

Робочим проєктом передбачено заходи щодо забезпечення вимог стосовно маломобільних груп населення.

comments powered by HyperComments