В Одесі змінять ряд трамвайних маршрутів

Четверг , 27 июля 2023, 17:01
Починаючи з 29 липня цілу низку трамвайних маршрутів Одеси чекають зміни, через які у центрі міста фактично буде курсувати лише один основний маршрут №7 "Північ - Південь".
В Одесі змінять ряд трамвайних маршрутів

КП "Одесміськелектротранс" планує змінити курсування трьох трамвайних маршрутів, які ходять через центр Одеси.

Вже 29 липня буде подовжено до Люстдорфу магістральний маршрут №7 "Північ - Південь". Зараз його кінцева знаходиться на 11-й станції Люстдорфської дороги. В той же час мешканці Люстдорфу потерпають від дефіциту громадського транспорту, адже сюди доходить зараз лише один маршрут під №27. Таким чином, для Люстдофу транспортне сполучення значно покращиться. Кількість трамваїв на подовженому маршруті №7 може зрости з нинішніх 32-36 у робочі дні до 40. Однак слід зауважити, що через проблеми з просіданням трамвайних колій на узвозі Маринеска на маршрут не виходять трисекційні вагони "Одіссей-Макс", запускати які до Люстдорфу було технічною проблемою.

Протяжність подовженого маршруту складе 33,2 км, загальна тривалiсть поїздки - 2 год. 20 хв., iнтервал руху - 7-8 хв.

Також при цьому буде скорочено маршрут №27 – він курсуватиме від Рибпорту до Люстдорфу із інтервалом у 15-16 хвилин. Таким чином, для мешканців району "далі від Люстдорфу" у Совіньйоні, Рибпорту та інших більше не буде можливості безпересадочного сполучення іншими районами Одеси.

Протягом серпня також реогранізують маршрути, які ходять на Слобідку. 

Маршрут №12 буде скорочено - він буде ходити від Слобідки лише до Херсонського скверу з можливістю подальшої пересадки на маршрути №1, №7 - для чого пасажирам буде треба йти пішки на зупинки біля Пересипського мосту.

Маршрут №15 буде подовжено - він буде ходити від Слобідки не до Тираспольської площі, а далі по вул. Преображенській та Адмірала Лазарєва до Олексіївської площі. Таким чином, сполучення Слобідки з районом Молдаванки залишиться. Однак зі Слобідки та житлового масиву на перших кварталах вулиці Балківської знову буде неможливо дістатися центру міста без пересадок.

Фактично в центрі Одеси по вулицям Преображенській, Софіївській та узвозу Маринеска буде курсувати лише маршрут №7, який на одній невеликій ділянці буде дублюватися маршрутом №15. Також залишається проблема сполучення з центром міста великої частини району Черьомушки - оскільки трамвай №10, який курсує там по вул. Іцхака Рабіна та через район Ближні Млини, після скорочення маршруту йде лише до Старосінної площі.

comments powered by HyperComments