У Києві в тендері на постачання 10 метропоїздів переміг Крюківський завод

Пятница , 25 августа 2023, 15:35
Перемогою Крюківськго вагонобудівного заводу завершився тендер на придбання до Києва 50 вагонів метро - 10 метропоїздів по 5 вагонів у кожному. Тендер тривав з 2021 року.
У Києві в тендері на постачання 10 метропоїздів переміг Крюківський завод

25 серпня тендерний комітет Київського метрополітену присудив перемогу у тендері на закупівлю 50 вагонів метро українському виробнику - ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». 

Загальна сума закупівлі вагонів метро разом запасними частинами, витратними матеріалами, обладнанням для ремонту і обслуговування, а також гарантійного сервісу, складає за контрактом №50836 79 млн. 195,56 тис. євро - включно з ПДВ. Цей контракт після схвалення тендерним комітетом вже погоджено Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який і видав кредит.

Після цього буде за процедурою підписаний контракт, за умовами якого почнеться виготовлення метропоїздів.

У тендері, окрім Крюківського заводу взала участь компанія «Skoda». При цьому чеська пропозиція була на 37% дорожче. 

Наразі Крюківський завод запропонував для метро Києва та Харкова одну й ту саму конфігурацію 5-вагонного метропоїзда з 3 моторними та 2 причіпними безмоторними проміжними вагонами з асинхронним тяговим приводом, центральним пневмопідвішуванням та дисковими гальмами. Всі вагони з'єднані між собою герметичними переходами і утворюють єдиний наскрізний простір для пасажирів. Загальна довжина поїзда – 97 м, конструкційна швидкість – 90 км/год, призначений термін служби – 50 років, загальна його місткість (з урахуванням пасажирів, які стоять) – 1650 чол. Передбачено 2 спеціальних інклюзивних місця для пасажирів на інвалідних візках.

Даний тендер був розпочатий ще 2021 року.

comments powered by HyperComments