Україна передала до однієї з судноплавних компаній 9 конфіскованих у росії суден

Понедельник , 24 октября 2022, 11:01
Одна з українських судноплавних компаній отримала торгівельні судна, які були конфісковані в українських портах у російських власників.
Україна передала до однієї з судноплавних компаній 9 конфіскованих у росії суден

Офіс Генерального прокурора забезпечив передачу від Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) в управління українському підприємству дев’яти суден, які належали підприємствам з росії. Це забезпечить надходження доходів від управління ними до державного бюджету України. Загальна вартість суден становить понад 532 млн грн. Про це йдеться офіційній інформації Офісу Генпрокурора.

Судна прибули в Україну наприкінці 2021-го – початку 2022 років. Здійснюючи господарську діяльність із транспортування вантажів, російські підприємства-власники суден, сплачували податки та наповнювали бюджет росії, чим фактично надавали фінансову допомогу збройним формуванням країни-агресора.

На судна було накладено арешт в рамках розслідувнння кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 110-2, ч. 4 ст. 110-2, ч. 4 ст. 111-1, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідування.

comments powered by HyperComments