В порту Чорноморськ російським ударом знищено 60 тисяч тон зерна

Среда , 19 июля 2023, 17:02
Останній російський удар по портовій інфраструктурі знищив 60 тисяч тон зерна, яке чекало своєї черги на навантаження.
В порту Чорноморськ російським ударом знищено 60 тисяч тон зерна

У порту Чорноморськ знищено 60 тис. тонн зерна внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами у ніч на 19 липня портової інфраструктури, задіяної у «Зерновому коридорі». Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

"Нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. За оцінками спеціалістів, для повноцінного відновлення об’єктів, що постраждали цієї ночі, знадобиться не менше року. У порту Чорноморська також були знищені 60 тис. тонн зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому”, — наголосив Сольський.

Вночі 18 та 19 липня російські окупаційні війська обстріляли ракетами й дронами-камікадзе зернові термінали та портову інфраструктуру в портах Одеса та Чорноморськ, які були задіяні в «Чорноморській зерновій ініціативі».

"Найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу. Продовольча безпека якого знову під загрозою. Людство опинилося в заручниках у країни терориста, яка шантажує весь світ голодом. Світ має відреагувати жорстко і відповідно до ситуації”, — заявив міністр.

Очільник Мінагропроду наголосив, що якщо Україна не зможе експортувати продовольство, то населення найбідніших країн опиниться на межі виживання. Крім того, постраждає економіка не лише України, а й світу. Зокрема, зросте ціна на збіжжя, і не всі країни зможуть дозволити собі купувати сільськогосподарську продукцію. Також значно зросте ціна на продукти харчування, у тому числі на борошно, крупи та мʼясо.

comments powered by HyperComments