З порту Чорноморськ вийшло в море друге судно після прориву блокади

Пятница , 22 сентября 2023, 11:45
Вранці 22 вересня з порту Чорноморськ вийшло в море судно Aroyat з вантажем зерна.
З порту Чорноморськ вийшло в море друге судно після прориву блокади

Друге судно із тих, що прибули до українських портів встановленим Військово-Морськими Силами України тимчасовим коридором після виходу росії з Чорноморської зернової ініціативи, вирушило з порту Чорноморськ в Одеській області із вантажем українського зерна. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Судно Aroyat (прапор — Палау) з 17,6 тис тонн української пшениці для Єгипту вийшло з порту Чорноморськ. Це друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором для цивільних суден на вхід до порту Чорноморськ з метою експорту агропродукції для країн Азії. Екіпаж судна — громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії”, — написав Кубраков.

До цього встановленим коридором пройшло судно Resilient Africa з 3 тис тонн пшениці для Азії.

Раніше встановлений навігаційним дорученням ВМСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та «Південний» на момент повномасштабного російського військового вторгнення.

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалися вже сім суден. Першими цей шлях пройшли контейнеровоз Joseph Schulte та балкер Primus, які вийшли з Одеського порту 16 та 26 серпня. З порту «Південний» 1 вересня вийшли балкери Anna Theresa та Ocean Courtesy з вантажем чавуну та залізорудного концентрату. 15 вересня із Одеського порту вирушив балкер Puma зі змішаним вантажем — металу й ріпака. Шостим і сьомим стали ті два судна, які 16 вересня прийшли до Чорноморського порту.

comments powered by HyperComments