Ахой, Філіппіни! Як новий центр круїзного туризму виборов премію «World Cruise Awards»

Пятница , 22 марта 2024, 13:53
Премія «World Cruise Awards» (найкраща навколосвітня подорож) є чи не найпрестижнішою у світі, й у 2023 році в неї було кілька несподіваних переможців.
Ахой, Філіппіни! Як новий центр круїзного туризму виборов премію «World Cruise Awards»

Ель-Нідо, Філіппіни (Eibner Saliba / Unsplash)

Головною з них стала перемога Філіппін у номінації «Найкращий круїзний напрямок Азії». Така несподівана перемога змусила учасників заговорити про цю туристичну державу, що активно розвиває цей напрям.

Але як так сталося? І на що очікувати, якщо вирушити туди в круїз у 2024 році?

Розберемося.

 

Тепла гостинність

Філіппіни славляться своєю теплою гостинністю, а столиця, Маніла, часто входить до переліків найпривітніших для відвідування міст Азії.

Це робить цю країну ідеальним місцем для круїзу, оскільки тут туристи мають можливість зануритися в місцеву культуру і традиції з мінімальною кількістю вороже налаштованих людей. Тут можна без проблем спробувати страви місцевої кухні, разом із такими популярними стравами, як даінг, туйо або (сушена риба) пінакбет, що є різновидом паштету з креветок.


Страви філіппінської кухні (Philippine Government)

Тут безліч таких культурних заходів, як традиційні танцювальні вистави та екскурсії культурною спадщиною, які допомагають туристам одразу почуватися, наче вдома. Через жваві вуличні базари та бурхливе нічне життя кожен день тут відчувається так, ніби 2 чи 3 дні.

 

Природна дивовижа

Усім відомо, що на круїзних лайнерах сила силенна розваг. Зазвичай щовечора на них влаштовують різні кабаре-шоу, часто є корабельний кінотеатр, а якщо хтось із пасажирів захоче познайомитися з рулеткою, то на деяких лайнерах є навіть казино.

Саме тому на них кожен знайде щось для себе — від спа-процедур до кулінарних майстер-класів та спортивних залів.


Круїзний лайнер (Georgy Trofimov / Unsplash)

Проте справжня цінність круїзу полягає в перлинах, які можна віднайти на суші, а приголомшливі пейзажі Філіппін варті тисяч будь-яких розваг на лайнері.

Незаймані пляжі з кришталевою водою і пишні тропічні ліси з різноманітною флорою і фауною приголомшать будь-кого, а скільки тут можливостей для досліджень і пригод…

Пасажири також можуть піти в похід до величних водоспадів, поплавати з маскою і трубкою з-поміж барвистих коралових рифів або просто відпочити на пляжі із чарівними краєвидами. Також тут можна поїхати в екотури або тури з культурного обміну — це те, що вам не запропонують навіть на найдорожчому у світі лайнері.

 

Місцеві події


Фестиваль Аті-Атіхан (Wikipedia)

На Філіппінах безліч місцевих фестивалів та свят, де можна побачити давні тутешні традиції.

Одним із них є барвистий фестиваль Аті-Атіхан у Калібо, штат Аклан, який вшановує Святого Ніньо (немовля Ісуса) жвавими вуличними парадами, традиційною музикою та вишуканими костюмами.

Фестиваль Сінулог у місті Себу також приваблює мільйони прихильників своєю грандіозною ходою і активними вуличними танцями на честь святого покровителя острова, сеньйора Санто-Ніньо.

На Філіппінах також чимало об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО, разом з історичним містом Віган у Льокос-Сур, відомим добре збереженою іспанською колоніальною архітектурою. Відвідувачі мають можливість блукати бруківкою вздовж будинків предків. Ще однією пам’яткою є рисові тераси Кордильєр, які називають «Восьмим чудом світу», які дарують неземні краєвиди, і де можна зазирнути в життя корінних народів цієї загадкової країни.

Через величезну різноманітність розваг, короткого перебування тут під час круїзу просто недостатньо!


 

Покращення інфраструктури круїзного туризму

Філіппіни активно розвивають власну інфраструктуру круїзного туризму: у 2024 році планується облаштувати 128 портів у 33 населених пунктах.

Уряд прагне збалансувати інвестиції в інфраструктуру з побажаннями та потребами місцевих. Для пасажирів це означає більше можливостей насолодитися цим божественним архіпелагом без надмірно втручання в життя пересічних філіппінців.

Плани з покращення інфраструктури передбачають екологічно нейтральні заходи — зростає кількість таких ініціатив, як туристичні проєкти на базі громад та екологічні екскурсії, які дають туристам змогу «допомогти» місцевій економіці з мінімальним впливом на довкілля.

Поєднання відповідального туризму та незрівнянної краси є однією з головних рушійних сил перетворення Філіппін на обов’язкову для відвідування країну.

 

Відкриття інших популярних філіппінських напрямків

Філіппіни — це не лише Маніла: країна починає здобувати заслужене визнання за інші місця, такі як Палаван, Сіаргао та Боракай, який нещодавно здобув нагороду «Найкращий острів Азії» за версією американською часопису «Conde Nast».

За що таке визнання?

Палаван, наприклад, славиться своїми вапняковими скелями та кришталевою водою, де відвідувачі можуть споглядати розмаїття морського життя.

Сіаргао, який часто називають «столицею філіппінського серфінгу», приваблює любителів гострих відчуттів хвилями світового класу та незайманими пляжами.

Білосніжні пляжі Боракая з порошкоподібним піском і яскравим нічним життям уже давно ваблять мандрівників з усього світу. Саме із цих 2 причин це місто і здобуло відповідну нагороду у 2022 році.

Не варто забувати і про роль соціальних мереж та цифрових платформ у цьому процесі. Нова ера приголомшливих цифрових світлин сприяла поширенню Філіппін, як обов’язкової для відвідування країни, завдяки мільйонам користувачів Instagram та Facebook по всій планеті.

Популярність цього архіпелагу з понад 7 000 островів з-поміж туристів швидко зростає, і саме зараз тут є чим зайнятися. Не дивно, що тисячі людей визнали цю країну пріоритетним місцем відпочинку у 2024 році!
 

comments powered by HyperComments