На Одеській залізниці раптово припинили рух потягів вузькоколійкою (ВІДЕО)

Четверг , 11 августа 2022, 19:52
11 серпня були скасовані всі рейси вузькоколійки Одеської залізниці між Гайвороном та Рудницею.
На Одеській залізниці раптово припинили рух потягів вузькоколійкою (ВІДЕО)

Сьогодні, 11 серпня, без попередження було скасовано рейс вузькоколійного приміського поїзда Гайворон-Рудниця відправленням о 17 годині 20 хвилин. Дана вузькоколійка відноситься до регіонального філіалу "Одеська залізниця" "Укрзалізниці". 

Згодом, у розкладі оприлюднили інформацію, що з 12 серпня скасовуються всі інші рейси з технічних причин. Тобто, вузькоколійка взагалі припиняє перевезення на невизначений час. 

Наскільки відомо, рухомий склад вузькоколійки перебуває у справному стані. Наявний рухомий склад зараз складає 4 тепловози ТУ-2, один паровоз та 6-7 пасажирських вагонів "Пафаваг". 

Але раптово виникла проблема зі станом шпал на перегоні Гайворон-Бершадь. Їх, ніби, потрібно терміново замінити. Це викликає багато запитань, адже дистанція колії у Гайвороні раніше отримала потрібні матеріали для ремонту залізничної інфраструктури. 

"Ще один важливий аспект – суспільний. Коли вузькоколійка стояла у неробочому стані її реанімували завдяки спільним діям, як працівників УЗ, так і місцевої громади, активістів і всіх, кому небайдужа доля унікального об’єкту. На вузькоколійку возили туристів, журналістів, блогерів, проводили фестивалі. По суті витрачалися суспільні ресурси на популяризацію вузькоколійки і створення повноцінного туристичного магніту. За останні кілька місяців мала залізниця накатала пасажиропотік до 1 тисячі пасажирів на тиждень. Люди вже звикли до щоденних рейсів і кожного разу чекають на поїзд. Тепер, все, що було напрацьовано за останній час піде коту під хвіст. Відсутність рейсів протягом тривалого часу відсіє половину пасажирів, оскільки, люди будуть шукати альтернативу." - вважає журналіст, автор каналу "Залізні магістралі" Олег Васильєв. 

До сьогоднішнього дня за маршрутом Гайворон-Рудниця шість днів на тиждень ходили дві пари приміських потягів і одна пара у суботу. Заселеність поїздів становила 80-90%.

Нагадаємо, у березні 2022 р. вже була спроба рапиово припинити роботу Гайворонської вузькоколійки за ініціативою керівництва "Одеської залізниці". 

comments powered by HyperComments