"Укрзалізниця" показала інклюзивні пасажирські вагони

Пятница , 21 июля 2023, 16:26
Українська залізниця зараз має 37 нових пасажирських вагонів, обладнаних для перевезень маломобільних пасажирів з інвалідністю.
"Укрзалізниця" показала інклюзивні пасажирські вагони

Укрзалізниця презентувала громадським організаціям пасажирські вагони, адаптовані для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Головне, чим оснащені дані вагони - це розкладні пандуси або підйомники для інвалідних візків. 

«Укрзалізниця продовжує реалізацію програми «Безбар'єрна залізниця». Ми активно працюємо над удосконаленням рухомого складу. Зокрема, вже всі електропоїзди, які пройшли модернізацію, мають пандуси та інші елементи інклюзивності.  Нам було важливо почути думки та пропозиції фахівців і знайти оптимальні рішення, які стануть основою для технічних вимог при замовленні нового та модернізації існуючого рухомого складу», — розповів голова правління УЗ Євген Лященко. 

Нагадаємо, у 2021-2023 рр. Укрзалізниця придбала 37 інклюзивних пасажирських вагонів. Ці вагони були придбані в рамках контракту на 100 вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

comments powered by HyperComments