В поїздах "Інтерсіті" знову запровадять доступ до Інтернету по Wi-Fi

Четверг , 31 августа 2023, 16:26
"Укрзалізниця" провела тендер на підключення доступу до Інтернету по Wi-Fi у пасажирських поїздах типу "Інтерсіті".
В поїздах "Інтерсіті" знову запровадять доступ до Інтернету по Wi-Fi


Раніше у поїздах "Інтерсіті" працював Wi-Fi з доступом до Інтернету через мобільного оператора Інтертелеком - з 2012 і приблизно до 2015 р. Потім ця послуга з технічних причин припинила функціонування.

За новим договором для пасажирів знову зроблять доступ до Інтернету.  Це буде зроблено у 10 поїздах Hyundai, 2  поїздах Skoda, 2 поїздах ЕКР-1 "Тарпан" та 2 поїздах локомотивної тяги МПЛТ.

Напередодні філія "Головний інформаційно-обчислювальний центр АТ "Укрзалізниця" за результатами тендеру уклала договір про розгортання телекомунікаційної мережі в поїздах Інтерсіті та організацію бездротового доступу до ресурсів мережі інтернет за 78,89 млн грн.

Відповідно до умов договору, підрядник -  фірма "Вінком Україна" - виконає проектні роботи, постачання, монтаж та пусконалагодження обладнання для розгортання телекомунікаційної мережі у поїздах класу "Інтерсіті".

Доступ до зовнішньої мережі інтернет забезпечуватиметься за допомогою Starlink, LTE та Wi-Fi від станцій. Мережа надаватиме пасажирам бездротовий доступ в інтернет через Wi-Fi.

Із загальної суми угоди на обладнання припадає 65,03 млн грн., а на послуги - 13,15 млн грн. Завершити роботу потрібно до квітня 2024 року.

Гарантійний термін на обладнання складає три роки після монтажу та налагодження.

Формальна економія по відношенню до очікуваної вартості закупівлі 96 млн грн склала 18%.

comments powered by HyperComments