Для німецького Ростока замовили партію сучасних трамваїв

Среда , 29 июня 2022, 14:19
Для міста Росток у Німеччині замовили 28 низькопідлогових трамваїв довжиною 32 метри у швейцарської компанії Stader.
Для німецького Ростока замовили партію сучасних трамваїв

Муніціпальний перевізник міста Росток у Німеччині Rostocker Straßenbahn AG (RSAG) та концерн Stadler  підписали контракт на постачання 28 низькопідлогових трамваїв нового модельного ряду TINA. Про це повідомляє Railway Gazette.

Назва вагону являє собою німецьку абревіатуру, що означає "повністю інтегрований низькопідлоговий привід" (Total Integrierter Niederflur-Antrieb).

Трисекційний трамвай довжиною 32 м із двома кабінами оснащений системою кондиціювання повітря та вміщує 221 пасажира, у тому числі 75 чоловік можуть їхати сидячи. У просторому салоні з широкими панорамними вікнами встановлені інформаційні дисплеї, виділено чотири багатоцільові зони для перевезення велосипедів та інвалідних крісел. Пасажири можуть скористатися портами USB для заряджання мобільних пристроїв під час поїздки.

Як і всі трамваї, що експлуатуються RSAG, нові вагони оснащені пристроями відеоспостереження та автоматами для продажу квитків. Кожна крайня секція спирається на два візки, конструкція яких забезпечує плавний хід вагона та сприяє зменшенню несприятливих впливів на шлях та ходову частину. Вагон обладнано системою попередження зіткнень.

Згідно з контрактом, перші вагони TINA прибудуть у Росток наприкінці 2024 року. У 2025 році планується розпочати їх експлуатацію. Вони працюватимуть на всіх шести міських маршрутах.

Зараз трамвайний парк Ростока налічує 53 вагони. Це 40 "DWA 6NGTWDE", випущених у 1994-1995 рр. та 13 вагонів "Vossloh 6N2"2013-2014 рр. випуску. Всі вони - низькопідлогові трисекційні, але більш старі вагони мають неповоротні ходові візки.

Придбання нових трамваїв дозволить замінити вагони 1990-х років і які поступово виводитимуть з експлуатації.

Для Stadler це вже третє замовлення трамваїв нового покоління, розроблених компанією.

comments powered by HyperComments