У Стамбулі добудовують лінію метро до нового аеропорту

Четверг , 19 января 2023, 09:23
У Стамбулі завершується будівництво нової лінії метро М11, яка у першій черзі запуску вже 22 січня сполучить місто з новим аеропортом.
У Стамбулі добудовують лінію метро до нового аеропорту

Відкритий 2019 року новий аеропорт Стамбула досить довгий час обслуговувався лише автобусним сполученням. Лінія метро у даному напрямку лише будувалася.

За повідомленням міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Аділя Караїсмаїлоглу, нова лінія метро М11 відкриється у першій черзі вже 22 січня. "Ділянка швидкісної лінії Кагітхане - авіагавань Стамбула, на яку жителі та гості міста так чекали, буде відкрита в присутності президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана", - заявив міністр.

Гілка М11 зв'яже з повітряною гаванню низку районів міста, проте ділянку від Кагітхане буде запущено насамперед. На поки що кінцевій станції "Кагітхане" можна пересісти на лінію метро М7. Загалом же лінія М11 буде подовжена ще на одну станцію - до "Гайреттепе", де буде пересадочний вузол на лінію метро М2, яка проходить через центр Стамбулу, а також на швидкісні автобуси.

Загалом на території аеропорту заплановано три станції - ."Термінал 2", "Аеропорт Стамбул" і "Вантажний термінал".

За словами міністра, на маршруті запустять найшвидші потяги метро у Туреччині - вони розвиватимуть швидкість 120 км/год.

Таким чином, з району Кагітхане на півночі Стамбула до аеропорту можна дістатися за 24 хвилини.

comments powered by HyperComments