В німецькому Дортмунді отримують нові трамваї

Вторник , 7 февраля 2023, 09:45
Перевізник та оператор міського громадського транспорту Дортмунду компанія DSW21 представила перший з 90 високопідлогових трамваїв, які постачатимуться для міста. Частина з них нові, частина - модернізовані вагони.
В німецькому Дортмунді отримують нові трамваї

В рамках проекту B-car буде побудовано 26 нових трамваїв у Лейпцигу та модернізовано 64 вагони із наявного парку DSW21 з оновленням кузовів і візків.

Всі вагони будуть оснащені теплоізоляцією та подвійними склопакетами, що дозволяє зменшити обігрів салону, скоротивши загалІншьне енергоспоживання приблизно на 12,5%.

Щоб покращити доступність, усі трамваї обладнають технологією kneeling ("на колінах") - на зупинках салон нахилятиметься на 30 мм в бік платформи за допомогою пневматики. В DSW21 відзначили, що стали першою транспортною компанією в Німеччині, яка застосувала таку технологію в трамваях. Крім того, за вимогою замовника, рівень підлоги зменшений на 20 мм порівняно з моделями, що є в експлуатації. 

Також в трамваях будуть спеціальні місця для інвалідних візків та пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.

Крім того, новий вагон обладнаний "дверним світлофором": зелений сигнал - пасажири можуть спокійно сідати і виходити, миготливе світло - починається процес закриття дверей, червоне світло - двері закриті. Це має знизити кількість небезпечних ситуацій при висадці та посадці.

Домовленість про постачання нових трамваїв в Дортмунд була досягнута ще в 2018 році, а початок експлуатації планувався на 2021 рік. Хоча місто нарешті і отримало перший замовлений трамвай нового типу, пасажири зможуть скористатися ним лише починаючи з літа 2023 року.

На даний момент трамвайний парк Дортмунда налічує 120 вагонів, з яких 47 - трисекційних низькопідлогових "Bombardier NGT8" 2007-2012 рр. випуску. Решта - більш старі високопідлогові вагони.

comments powered by HyperComments