Українські авіакомпанії готові до рейсів за межами України

Четверг , 24 марта 2022, 16:16
Дві українські авіакомпанії заявляють про готовність виконувати регулярні, чартерні та замовні рейси за межами нашої держави, якщо вони не будуть пов'язані з росією. Це "МАУ" та "SkyUp".
Українські авіакомпанії готові до рейсів за межами України

Найбільша авіакомпанія України, "МАУ", планує відновити польоти за межами країни на тих лайнерах, які опинилися за кордоном на момент початку війни росією з 24 лютого.

Зазначається, що авіаперевізник готовий виконувати чартерні та гуманітарні рейси у безпечних зонах. Також МАУ готова передати у тимчасову оренду свої літаки разом із екіпажами іншим авіаперевізникам. Українська авіакомпанія готова працювати з будь-якими замовниками, які не мають відношення до країни-агресора та її сателіту Білорусі.

"Використовуючи наші літаки, ви підтримуєте операційну діяльність МАУ під час війни та допомагаєте сплачувати податки до державного бюджету України", - заявили в компанії.

До початку війни МАУ літала 12 літаками. На момент вторгнення Росії п'ять її бортів, за даними flightradar, перебували за кордоном: один Boeing 737-800, три Boeing 737-900ER, один Embraer 190.

Декілька днів тому про готовність передати свої літаки та екіпажі для тимчасової роботи в інших авіакомпаніях заявили в українському лоукостері "SkyUp". Більшість його флоту на момент нападу Росії знаходилася за межами України. Авіакомпанія зазначала також готовність надавати послуги за "мокрим фрахтом" - тобто із задіянням не лише своїх літаків, а й персоналу (пілоти, стюарди).

comments powered by HyperComments