Компанія Ілона Маска невдало запустила надважку ракету Starship (ВІДЕО)

Четверг , 20 апреля 2023, 17:47
20 квітня у США була зроблена спроба тестового запуску космічної ракети-носія Starship компанії Ілона Маска Space X. Польот виявився невдалим.
Компанія Ілона Маска невдало запустила надважку ракету Starship (ВІДЕО)

Під час тестового польоту надважкої ракети носія Starship ракета повинна була здійснити майже повний оберт навколо земної кулі. У майбутньому цю ракету-носій планують використовувати для доставки людей на Місяць та навіть Марс.

Перші секунди після старту виявилися вдалими.

Позаштатна ситуація сталася через три хвилини після старту Starship. Ракета увійшла у неконтрольоване обертання і вибухнула, перша ступінь не відокремилася. Вибух був керованим - запустили систему самоліквідації.

Офіційне повідомлення про вибух ракети Starship від SpaceX: "Робота над Starship продовжиться, будуть вивчені проблеми, що виникли при відділенні першого ступеня."

Багаторазова ракетна система складається з космічного корабля Ship 24 та носія Super Heavy. Її висота сягає 120 метрів. Вона вища за будь-яку іншу ракету, коли-небудь створену у світі. Носій Super Heavy вдвічі потужніший, ніж створювана NASA для пілотованих польотів на Місяць важка ракета Space Launch System (SLS).

Планувалося, що у рамках першого польоту ракета виконає один виток навколо Землі. Потім корабель мав здійснити кероване приводнення в Тихому океані поблизу Гавайських островів.

Спочатку старт прототипу корабля "Старшип" було заплановано на 17 квітня, але було відкладено через неполадки в системі охолодження.

comments powered by HyperComments