Франція повідомляє про можливість відкриття повітряного простору України

Четверг , 27 апреля 2023, 16:21
Повітряний прос ір України можуть відкрити частково для цивільної авіації навіть до завершення війни
Франція повідомляє про можливість відкриття повітряного простору України

В перспективі розглядається можливість відкриття повітряного простору України для цивільної авіації повністю, або навіть частково, повідомив міністр транспорту Франції Клеман Бон.

Він відзначив, що з цією метою українські спеціалісти вже проходять практику на симуляторах у Франції. "Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше", - сказав міністр.

"Тому ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий повністю або частково", - Клеман Бон.

Фактично це може означати відновлення вантажних чи пасажирських авіагейсів до одного чи декількох аеропортів у західних областях України, наприклад до Ужоорода чи Львова.

Бон підкреслив, що не знає, коли це станеться. Однак, за його словами, українські посадовці зараз готуються до відкриття авіапростору для польотів цивільної авіації. "Як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо цього відкриття, і у Києві наполегливо над цим працюють. Але, звісно, головним питанням досі лишається безпека", - додав французький міністр.

Раніше "Украерорух" заявляв, що український повітряний простір буде відкрито відразу після  завершення воєнних дій.

comments powered by HyperComments