Аеропорт Львова можуть відкрити за ізраїльським сценарієм

Пятница , 14 июля 2023, 14:34
Українська влада розглядає можливість відкриття аеропорту у Львові, спираючись на ізраїльський досвід роботи аеропортів під час повітряних тривог та ракетних ударів.
Аеропорт Львова можуть відкрити за ізраїльським сценарієм

Делегація Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також Державної авіаційної служби України побувала на цьому тижні в Ізраїлі, повідомило посольство Ізраїлю в Україні. Зустріч відбулася на запрошення посольства Ізраїлю в Україні та Управління цивільної авіації Ізраїлю. На заході також був присутній Почесний консул України в Ізраїлі Офер Керцнер.

Під час зустрічі обговорювалась співпраця та передача знань щодо експлуатації та захисту аеропортів та управління повітряним простором у кризових ситуаціях.

Зокрема, Україна розглядає можливість поновлення роботи аеропорту Львова, незважаючи на бойові дії. 

«Наші фахівці цікавляться досвідом аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві, який практично ніколи не припиняє прийом та відправлення рейсів під час повітряних тривог», - йдеться у повідомленні.

Також раніше розглядалася можливість виконання авіарейсів з аеропорту Ужгорода, адже його особливість така, що будь-які польоти з цього аеропорту фактично відбуваються вже у повітряному просторі Словаччини.

comments powered by HyperComments