У Києві запустили на маршрути автобуси з Риги та надали "автобусну" допомогу Дніпру

Фото: Олександр Мелешенко  |  Вторник , 4 октября 2022, 10:29
Стало відомо, як саме у Києві розпорядилися автобусами, наданими у якості гуманітарної допомоги. Частину запустили на міські маршрути, частину передали у Дніпро.
У Києві запустили на маршрути автобуси з Риги та надали "автобусну" допомогу Дніпру

З 1 жовтня на маршрути Київа, після всіх необхідних процедур оформлення, вийдуть 11 автобусів, які столиця отримала від Риги у якості допомоги. Це низькопідлогові автобуси марки Mercedes-Benz O530 Citaro 2002-2005 рр. випуску.

Один з цих маршрутів - новий №44, який ходить з Троєщини до метро "Лівобережна". Ним курсуватимуть 6 автобусів. Ще 5 ризьких автобусів додадуть до рухомого складу вже існуючих трьох міських маршрутів.

А 17 автобусів, отриманих столицею від німецьких партнерів, вийдуть на маршрути через два тижні. 

Одночасно Київ надає Дніпру 30 пасажирських автобусів.. Таке рішення було прийнято після того, як російські військові ракетним ударом зруйнували автобусний парк у місті, при цьому повністю знищені 52 автобуси та пошкоджено ще 98.

"Говорив зі своїм колегою Борисом Філатовим. Після обстрілу минулої ночі в Дніпрі знищені або пошкоджені майже 100 одиниць громадського транспорту - міських автобусів. Столиця підтримує дніпрян та надасть допомогу, яку може", - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Які конкретно автобуси передадуть у Дніпро - поки що невідомо. Скоріш за все, це будуть автобуси марки "МАЗ", які зараз є в Києві.

 
comments powered by HyperComments