Автобуси з Києва та Вінниці вийшли на маршрути Дніпра

Среда , 12 октября 2022, 12:14
Частина з 30 автобусів, переданих Дніпру з Києва, з 12 жовтня вже працює на міських маршрутах Дніпра. Також 3 автобуси у Дніпро передали з Вінниці.
Автобуси з Києва та Вінниці вийшли на маршрути Дніпра

Декілька днів тому росіяни завдали удару по одному з автобусних парків Дніпра, знищивши 52 автобуси, та пошкодивши ше 98 машин. Тому оперативно декілька міст України надали у якості допомоги Дніпру частину своїх автобусів комунальної власності. Це оформлювалось за документами як довгострокова оренда за символічну плату або як "відповідальне зберігання".

Так, Київ передав таким чином 30 низькопідлогових автобусів 2012-2013 рр. випуску, в тому числі деяку кількість автобусів особливо великої місткості "МАЗ-107", інші - моделі "МАЗ-203".

Вінниця надала 3 автобуси - два моделі "ЛАЗ-А183" та один "Богдан-А701".

12 жовтня частина з цих автобусів, за інформацією мера Дніпра Бориса Філатова, вже війшла на маршрути. Це звичні для мешканців Дніпра маршрути №101 та 146, до яких додали літеру "К", щоб підкреслити - їх обслуговують саме передані з Києва автобуси.

"Коли півтора тижня тому окупанти вгатили по місцевому АТП, знищивши більше сотні майже ідентичних до цих машин, саме Київ першим запропонував допомогу. Тепер цей транспорт там, де його чекали - на маршрутах 101К и 146К", - заявив Філатов.

comments powered by HyperComments