У трьох громадах Львівської області запровадили безготівкову оплату проїзду в автобусах

Среда , 10 мая 2023, 13:17
У Стрийській, Грабовецько-Дулібівській та Моршинській громадах Львівської області запрацювала безготівкова оплата проїзду в автобусах.
У трьох громадах Львівської області запровадили безготівкову оплату проїзду в автобусах

Цього року на Стрийщині перейшли до повного впровадження АСООП е-квитка у громадському транспорті, який курсує на території трьох об’єднаних територіальних громад Львівщини. Про це повідомив СЕО ТОВ «Українські геоінформаційні системи» Андрій Ковалик

«Оператор АСООП ТОВ «ГІС-СЕРВІС» запровадив безготівкову оплату проїзду, якою станом на сьогодні можна скористатися у громадському транспорті Стрийської, Грабовецько-Дулібівської та Моршинської ОТГ.

Попри складні економічні часи, ми продовжуємо працювати в Україні, створюємо нові застосунки та впроваджуємо сучасні сервіси. І, саме такими невеликими, технічними перемогами й кроками, ми наближаємо нашу найголовнішу, заповітну перемогу нашої держави над агресором. Наші бійці, які повернуться у свої домівки, мають побачити нашу країну іншою, а для того маємо працювати над цим день у день вже сьогодні! Тому наша ІТ-компанія розвиває сучасні та доступні для всіх сервіси», – наголосив Андрій Ковалик.

Відтепер, як зауважує розробник, на території Стрийської міської територіальної громади можна безготівково оплатити проїзд за допомогою транспортної картки «Socium», QR-кодом, застосунком та платіжною банківською карткою.

Транспортну картку е-квиток «Socium» можна придбати у Стрию в магазині «Навчальна книга» (вул. Хмельницького, 39) та на Автостанції м. Стрий АС-3 (Пасаж). Картку пасажир прикладає до валідатора, який зчитує відповідну суму коштів для оплати проїзду. Скануючи QR-код у салоні рухомого складу, пасажир також може безготівково оплатити проїзд. Якщо пасажирові комфортніше скористатися банківською карткою, то він може це зробити через валідатор, який розміщений поруч із водієм. Готівкою також можна оплатити, отримавши паперовий квиток у водія, проте вартість проїзду буде значно дорожчою.

Покращено також роботу застосунку «Socium», який також дозволяє оплати за проїзд. Його нова версія має значно кращий захист від зловмисників, оскільки минулоріч застосунку завдано масованої атаки російських хакерів. Зараз весь функціонал доступний, зокрема, відстеження руху транспорту, графіків роботи на маршрутах тощо.

Нагадаємо, пільгові категорії громадян першими скористалися е-квитком у громадському транспорті Стрийської, Грабовецько-Дулібівської та Моршинської ОТГ. Зокрема, ЦНАПи безкоштовно видали у 2022 році понад 20 тисяч персоналізованих соціальних карток «Socium» для різних категорій пільговиків. Опісля, послуга стала доступною й для інших пасажирів за допомогою транспортної картки та мобільного застосунку «Socium».

 

 

comments powered by HyperComments