В Одеській області закуповують 28 шкільних автобусів

Четверг , 29 июня 2023, 10:51
Департамент освіти Одеської ОВА провів тендер на закупівлю шкільних автобусів.
В Одеській області закуповують 28 шкільних автобусів

23 червня у департаменті освіти Одеської ОВА оголосили тендер на придбання 28 шкільних автобусів за спрощеною процедурою на загальну суму у 82,6 мільйонів гривень - тобто, з стартовою вартістю 2,95 млн. гривень за один автобус. 

Вказано, що автобуси мають бути локалізовані в Україні при виробництві не менш ніж на 15%, мати 26 місць для дітей та ще 2 місця для супроводжуючих осіб. При цьому немає вимоги про наявність окремих спеціально обладнаних місць для дітей з особливими потребами чи площадки для візків, немає вимоги про низькопідлоговість. Зазначено, що автобуси повинні мати екологічний клас "Євро-5", пофарбовані у жовтий колір з світловою сигналізацією та маркуванням, що це саме шкільний автобус. 

Зазначено, що термін постачання вже готових автобусів - до 1 вересня 2023 року, а самі автобуси повинні бути виготовлені за документами не пізніше 2022 року.

На тендер заявилися дві компанії-учасника - ПрАТ "ДНІПРОПЕТРОВСЬК-АВТО" з ціною рівно 82,6 млн. гривень та ТОВ "ТОРГОВИЙ ДІМ "ЕТАЛОН АВТО" з ціною 82,46 млн. гривень. За результатами електронних торгів, які пройшли без зниження вартості 29 червня, остання компанія визнана переможцем - і, відповідно, буде постачати одну з модифікацій шкільних автобусів заводу "Еталон", які виробляють на заводах у Борисполі або Чернігові.

Загалом в Одеській області налічується 528 шкільних автобусів, які так чи інакше були придбані обласним департаментом освіти. Більшість з них придбана за кошти обласного бюджету після 2010 року, хоча збереглося кілька десятків мікроавтобусів "Газель", БАЗ-"Дельфін" та "КАВЗ" 2003-2005 рр. випуску.

comments powered by HyperComments