Для українських автоперевізників скасували дозволи на перевезення у Європі

Четверг , 30 июня 2022, 09:33
Фактично підписана напередодні угода про скасування дозволів на перевезення країнами Євросоюзу для українських автомобільних перевізників означає "транспортний безвіз". Дана угода починає діяти з моменту підписання, тобто з 29 червня.
Для українських автоперевізників скасували дозволи на перевезення у Європі

29 червня у французькому Ліоні Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом, яка скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС. Від України угоду підписував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Угода передбачає заходи зі спрощення визнання водійських документів. Відтепер Україна та Євросоюз звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Термін угоди складає 1 рік з можливістю пролонгації. Вона тимчасово набирає чинності з моменту підписання. На постійній основі Угода запрацює після завершення усіх ратифікаційних процедур.

"Домовитися про укладання цієї Угоди нам вдалося в максимально короткі терміни - переговори стартували восени минулого року. Розуміючи складну логістичну ситуацію в Україні, зумовлену блокадою морських портів та пошкодженням транспортної інфраструктури, європейські колеги синхронно рухалися нам назустріч та значно прискорили процес узгодження угоди", - прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

comments powered by HyperComments