В Одеській области почали роботу майданчики для вантажівок (ФОТО)

Пятница , 22 июля 2022, 17:33
В трьох ключових точках на дорогах Одеської області у напрямку придунайських портів і не лише там почали роботу майданчики для відстою вантажних автомобілів.
В Одеській области почали роботу майданчики для вантажівок (ФОТО)

За повідомленням Служби автодоріг Одеської області, вже почали роботу три стоянки для тимчасового відстою вантажного автотранспорту загальною місткістю понад 400 вантажівок.

Для цієї задачі задіяли вже наявні майданчики для зберігання протиожеледних матеріалів, для яких зараз знайшлася більш нагальна потреба.

"Сьогодні через блокування морських портів росією увесь експорт та імпорт проходить через західні та південні області – це суттєво збільшило трафік вантажного транспорту та навантаження на дороги. Службою влаштовано 3 майданчики для зберігання протиожеледних матеріалів, що дасть змогу більш ефективніше та якісніше виконувати роботи з підтримання проїздної здатності автомобільних доріг у зимовий період. Враховуючи виклики сьогодення, для збільшення логістичного потенціалу на півдні Бессарабії 3 майданчики використовуються для тимчасового відстою вантажного транспорту, всі вони можуть вмістити понад чотири сотні вантажівок." - зазначають у Службі автодоріг.

Ці майданчики допоможуть розвантажити траси у напрямку портів та кордонів, а також дозволять зменшити черги до контрольно-пропускних пунктів області.

Окрім цього, в Одеській області готують запровадження електронних черг та онлайн-формування маршрутів вантажівок до пунктів пропуску через кордон: "В рамках проєкту "Відкритий кордон", що передбачає ліквідацію вузьких місць та покращення логістики на напрямку Україна – ЄС, планується: реконструкція інфраструктури пунктів пропуску, запровадження спільного прикордонно-митного контролю з державами-сусідами та будівництво нових пунктів. Також на Одещині опрацьовується питання впровадження електронних черг та онлайн комунікації з водіями, аби кожен водій міг обрати оптимальний маршрут до пункту пропуску з сусідніми державами."

comments powered by HyperComments