Рух транспорту по останньому мосту через Дніпро для окупантів вже неможливий після ударів ЗСУ (ВІДЕО)

Среда , 10 августа 2022, 16:36
Внаслідок ударів по мосту через Дніпро по греблі Каховської ГЕС російське армійське угрупування на правому березі Дніпра остаточно потрапляє у логістичну блокаду та оперативне оточення.
Рух транспорту по останньому мосту через Дніпро для окупантів вже неможливий після ударів ЗСУ (ВІДЕО)

Оперативне командування "Південь" повідомляє про чергові успішні удари по переправах через Дніпро. На цей раз, станом на середину дня 10 серпня, нових пошкоджень зазнав суміщений автомобільно-залізничний міст через Дніпро по греблі Каховської ГЕС. А якщо точніше, то пошкоджена та частина мосту, яка пролягає поруч із греблею, біля судноплавних шлюзів. 

Це дає змогу одночасно і зробити міст зовсім непридатним для руху будь-якого транспорту та не пошкодити саму греблю.

Таким чином, після чергової серії ударів по трьом мостам через Дніпро у його нижній течії, найбоєздатніша та найчисельніша частина російської армії, розташована на правому березі Дніпра у Херсонській області, опиняється у оперативному оточенні та логістичній блокаді. Адже з трьох сторін це угрупування має лінію фронту, а з четвертої - річку Дніпро, на якій вони позбавлені переправ. Наявні імпровізовані понтонні та поромні переправи дають можливість лише дуже обмеженого забезпечення цього армійського угрупування.

На відео - аналіз оперативної ситуації на 10 серпня та жалюгідного становища росіян у Херсонській області

Тим часом російські окупанти дійсно збільшили кількість військ свого угруповання на правому березі Дніпра у Херсонській області. Вони перекинули туди всі свої резерви, в тому числі навіть зняті з інших ділянок фронту частини. Але ці російські війська не мають тилового забезпечення та шляхів для маневру. Тому що всі вони "зав'язані" на три мости через Дніпро - по Каховській ГЕС, та залізничному та автомобільному Антонівським мостам біля Херсону. Всі ці мости, а також "альтернативи" у вигляді поромів та понтонів - під постійним вогневим контролем ЗСУ. Мало того, це правобережне угруповання розсічене на дві частини через те, що єдина переправа через річку Інгулець - міст у селищі Дар'ївка. також під вогневим контролем. 

Окупанти вже мінують всі важливі споруди у Херсоні. Окупанти вже у своїх пропагандистських та аналітичних (від слова "анал") пабліках готуються до варіанту з відступом чи навіть втечею з Херсону.

Тому оперативне угруповання росіян на правому березі Дніпра, найчисленніше та найбоєздатніша зараз частина їх армії, опинилася ізольованою. Як саме? А так, що вони сидять там за Дніпром, без переправ та шляхів сполучення. Їх склади боєприпасів та спорядження постійно знищують та не дають підвозити нові - завдаючи ударів по залізниці та всій логістичній системі. 

Скоріш за все, найближчими тижнями вирішиться доля Херсону. Окупанти будуть змушені зробити "жест доброї волі" та забратися з правого берега Дніпра, в тому числі і з Херсону. Не просто так очільник Одеської військової адміністрації каже про те, що росіяни там готуються тікати. У них просто не буде іншого виходу - або тікати з Херсону, або залишатися там у якості добрив для херсонських кавунів. Це не означає остаточну перемогу, але означає дуже великий крок до неї.

comments powered by HyperComments