Український Роллс Ройс на аукціоні у Парижі

Пятница , 21 апреля 2023, 13:10
Цього року французький аукціон "Бонхамс" запам'ятався рідкісними та шалено дорогими моделями авто. Як відомо, аукціон проходить у Парижі. І зовсім недавно він вразив цікавою для українців подією! Далі розповімо докладніше. Одним із найгучніших героїв заходу став колекційний Ролс Ройс. Автомобіль рідкісний та раритетний, саме те, що цінується на аукціоні. Цей нестандартний кабріолет зміг завоювати серця десятків тисяч автоентузіастів у всьому світі, а належав він нашому земляку.
Український Роллс Ройс на аукціоні у Парижі

Безперечно, цей автомобіль став справжньою знахідкою для свого нового власника. Ціна майже двісті тисяч доларів просто вражаюча! Сума здається величезною, але коли йдеться про культовий Роллс Ройс, колекціонери не шкодують коштів, адже ця машина ідеальне поєднання краси, унікальності та розкоші. Автомобілі, як і казино онлайн, захоплюють і часом складно стриматися від такої спокуси.

 

Українська історія Rolls-Royce Silver Cloud III Drophead Coupe

Цей кабріолет – справжня зірка автомобільного світу! Цікаво, що він провів багато років свого життя прямо тут, на українській землі. Його попередній власник, ім'я якого зараз не розкривається, придбав відреставрований Роллс Ройс на аукціоні також у Франції. Придбано авто було практично 20 років тому та привезено до нашої країни, відтоді автомобіль був зареєстрований в Україні.

Цікаво, що проїхав він лише 500 кілометрів, він настільки рідко виїжджав на дороги, що знаходиться в абсолютно ідеальному стані. Зрідка він брав участь у ретро-шоу, радуючи відвідувачів своїм чарівним зовнішнім виглядом та розкішшю. В останні роки машину кілька разів виставляли на продаж в Україні, і її ціна збільшувалася щоразу, але зрештою проданий він був тільки зараз у Франції.

Кабріолет випущений лише у 42-х примірниках. Саме це грає одну з ключових ролей при формуванні такої високої ціни. Але характеристики машини теж сильні і навіть змушують деяких автолюбителів шкодувати, що це залізний кінь так рідко виїжджав на дороги. У серці цієї машини:

  • потужний 6,2 л двигун V8;

  • 220 кінських сил;

  • 3-ступінчаста автоматична КПП.

На цьому закінчимо з технічними подробицями та перейдемо до зовнішності авто. Крім того, цей автомобіль додатково відрізняється дизайном із чотирма круглими фарами, які отримали серед автомобілістів прізвисько "Китайське око". Також авто має цікаві задні кілі в американському стилі. Салон оздоблений шкірою та деревом, у ньому також передбачені кондиціонер та електросклопідіймачі.

 

Модель Silver Cloud

Шанувальники Роллс Ройс напевно знають, що модель у перекладі звана «Срібна хмара» була основною моделлю компанії у 60-ті роки. Її попередницею була простіша, але все ж таки не менш цікава Silver Dawn. У той час, коли багато виробників вже широко використовували кузови, що несуть, інженери Роллс Ройс як і раніше використовували рамну конструкцію. Але це лише підкреслювало консервативність бренду та його прагнення зберегти класичний дизайн.

Абсолютно новий кузов став справжньою знахідкою, за свою гармонійність та витончені обтічні лінії. Модель «Срібна хмара» була названа поціновувачами того часу «найпрекраснішою з будь-коли побудованих автомобілів». Автомобіль став джерелом натхнення для створення нових моделей бренду та класикою у світі автомобільного дизайну.

comments powered by HyperComments