В Одесі починають розширення Миколаївської дороги

Понедельник , 25 сентября 2023, 18:01
Вже вночі 25 вересня за рахунок нової розмітки в Одесі зроблять шість смуг руху по Миколаївській дорозі замість п'яти.
В Одесі починають розширення Миколаївської дороги

В ніч з 25 на 26 вересня починаються роботи з впровадження нової схеми організації дорожнього руху на Миколаївській дорозі, що передбачає 6 смуг руху. Роботи  будуть проводитись по ділянках, тому на перехідних ділянках можливе відключення світлофорних об’єктів.  

Буде нанесено нову дорожню розмітку для облаштування двох реверсивних смуг. В районі Молодої Гвардії буде діяти одна реверсивна смуга. 

Наразі комунальна установа «СМЕП» веде роботи з встановлення відповідних знаків дорожнього руху, додаткових світлофорних об’єктів та нанесення дорожньої розмітки. 

Йдеться про проект, який було анонсовано 2021 року і навіть проведено тендер.

Як ми вже багато разів писали раніше, Миколаївську дорогу робитимуть шестисмуговою за рахунок звуження смуг та зміни розмітки, а також нових світлофорів та інших некапітальних робіт.  Кошти на це виділили на сесії міськради наприкінці липня 2021 року.

 У ході даних робіт буде встановлено 15 металоконструкцій, 98 нових дорожніх знаків, 41 реверсивний світлофор та облаштовано дві виділені смуги громадського транспорту.

 Після цього Миколаївська дорога матиме дві реверсні смуги в центрі, а крайні праві смуги матимуть у годину пік режим пріоритету громадського транспорту. Винятком стане ділянка від Лузанівки до перехрестя "Молода Гвардія", де залишиться лише одна реверсна смуга За рахунок цього вранці в напрямку Пересипських мостів і центру міста, а ввечері - у бік селища Котовського діятиме чотири смуги, з яких одна буде виділена для автобусів, а три залишаться для решти автотранспорту.

comments powered by HyperComments