Харків отримає електробуси за рахунок допомоги з німецького Нюрнберга

Фото: Олександр Щербіна  |  Пятница , 20 мая 2022, 15:59
Фінансову допомогу від мешканців Нюрнбергу для Харкова вирішено направити на закупівлю електробусів.
Харків отримає електробуси за рахунок допомоги з німецького Нюрнберга

Мер Харкова Ігор Терехов провів телефонну розмову з мером Нюрнберга Маркусом Кенігом. Терехов подякував мешканцям німецького міста-побратима за підтримку. За словами мера, товариство побратимства "Харків - Нюрнберг" зібрало кошти, і він вважає за потрібне направити їх на закупівлю громадського транспорту, а саме електробусів.

"Багато муніципального транспорту знищено агресором. Я хотів би, щоб фінанси пішли на закупівлю транспорту. Це моє велике прохання. Він має бути електричним з огляду на те, що зараз в Україні проблеми з паливом", - наголосив Ігор Терехов.

У свою чергу мер Нюрнберга зазначив, що електротранспорт є пріоритетним видом громадських перевезень. Ця тема актуальна у всьому світі, тому він сприятиме Харкову, у тому числі у вирішенні цього питання. "До війни в Нюрнберзі проживало 4 100 українців, зараз – 11 800, і ми прикладаємо максимум зусиль, щоб влаштувати їхнє життя", - наголосив Маркус Кеніг.

Зі свого боку Ігор Терехов подякував нюрнбергцям за багаторічну дружбу. "Ми відчуваємо вашу підтримку, побратимські відносини і, повірте, дуже цінуємо", - наголосив у розмові Ігор Терехов.

До війни Харків вже мав досить велику кількість тролейбусів з автономним ходом від акумуляторів, які могли йти більше 20 кілометрів і підзаряжатися від контактної мережі, які також можна називати електробусами з динамічною підзарядкою. Це 50 тролейбусів марки "PTS-12" та ще декілька тролебусів "Богдан-Т701.17".

Зараз з них працюють 11 машин "PTS-12", які обслуговують автобусний маршрут №119.

comments powered by HyperComments