В Одесі змінюють два популярних маршрути трамваю (ВІДЕО)

Среда , 27 июля 2022, 17:47
З 28 липня 2022 року в Одесі вперше в історії створюється трамвайний маршрут з житлового масиву Котовського до центру міста та вокзалу.
В Одесі змінюють два популярних маршрути трамваю (ВІДЕО)

Вже завтра в Одесі будуть змінені два популярні маршрути трамваю. Фактично ці зміни можна вважати першим кроком із запуску швидкісного трамваю.

Маршрут №7 буде подовжено - він тепер буде йти від житлового масиву Котовського (кінцева "вул. Паустовського") не до Пересипського мосту, а до залізничного вокзалу (кінцева "Старосінна площа"). У центрі міста маршрут буде йти по узвозу Маринеска, вулицям Софіївській, Преображенській, Новощіпному Ряду. На маршруті буде курсувати 27 вагонів, в тому числі всі трисекційні "Одіссей-Макс", що забезпечить інтервал руху у 5-6 хвилин.

Одночасно буде скорочено маршрут №3 - він тепер буде йти від Люстдорфу через житловий масив імені Таїрова лише до вокзалу (кінцева "Старосінна площа"). Фактично у такому вигляді даний маршрут повторює запроваджений на початку 2000-х маршрут №31, а також "історичний" маршрут №29, який ходив від вокзала до Люстдорфа у радянські часи та до кінця 1990-х рр. 

На відео - коротка інфографіка про маршрут швидкісного трамваю Одеси "Північ-Південь". 

Аналіз та історія проекту швидкісного трамваю "Північ-Південь".

comments powered by HyperComments