В Одесі залишають без прямого зв'язку з центром міста великий житловий масив

Понедельник , 31 октября 2022, 18:33
Вже завтра, 1 листопада трамвайний маршрут №10 в Одесі буде працювати у скороченому вигляді - лише до Старосінної площі.
В Одесі залишають без прямого зв'язку з центром міста великий житловий масив

В КП "Одесміськелектротранс" повідомили, що вже починаючи з завтрашнього дня, 1 листопада, трамвайний маршрут №10 буде скорочено. Він буде курсувати лише від вулиці Іцхака Рабіна до Старосінної площі.

Таким чином, значна частина великого житлового масиву Черьомушки, а також районів багатоповерхової житлової забудови та приватного сектору на Ближніх Млинах залишається без зручного безпересадкового зв'язку міським електротранспортом з центром міста. Всі мешканці цих районів, а також відвідувачі Центру надання адміністративних послуг та кілька сотень співробітників ряду департаментів муніципалітету будуть змушені або їхати електротранпортом з пересадками, які не завжди зручні, або користуватися автобусами у режимі маршрутного таксі, які не надають пільг відповідним категоріям пасажирів.

У комунальному підприємстві пояснюють, що дане рішення про скорочення маршруту було прийнято за результатами моніторингу пасажиропотоку маршруту №10 та логістики рухомого складу трамвая на вулиці Преображенській.

Однак ми зауважимо, що маршрут №10 стабільно курсував до Тираспольскої площі з вагонами, які у годину пік йшли заповненими повністю, а у "непікові" години - заповнені більше ніж наполовину.

У якості альтернативи можна запропонувати перенаправити маршрут №10 після Старосінної площі двома варіантами з такою ж кількістю рухомого складу. 

Перший варіант - з збереженням кінцевої на Тираспольської площі через вулиці Старопортофранківську та Тираспольську. Це на кілька хвилин збільшить час оборотного рейсу та час у дорозі для пасажирів на ділянці між ринком "Привоз" та Тираспольською площею.

Другий варіант - перенаправлення замість Тираспольської площі маршруту №10 на автовокзал. Це додасть для нього додатковий пасажиропотік мешканців району Молдаванка та частини центру, які не мають ніякого прямого сполучення з районом Черьомушки.

На відео - рух трамваїв маршруту №10 влітку 2022 р. у перший день відновлення його руху до Тираспольської площі.

comments powered by HyperComments