В Одесі повернули у центр міста трамвай №10 (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Суббота , 11 июня 2022, 17:01
Вперше з травня 2020 року в Одесі ходить до центру міста трамвай маршруту №10 з житлового масиву "Черьомушки".
В Одесі повернули у центр міста трамвай №10 (ВІДЕО)

З 11 червня 2022 р. в Одесі відновлено повністю рух трамваю №10 з житлового масиву "Черьомушки" до центру міста. Раніше, з травня 2020 року, цей маршрут ходив за скороченою трасою - лише до залізничного вокзалу, тобто до Старосінної площі.

Тепер даний маршрут курсує до Тираспольської площі - в тому числі від Старосінної площі через вулиці Новощіпний Ряд і Преображенську, в тому числі - через перехрестя вулиць Преображенської та Пантелеймонівської.

Як це виглядає - у нашому відеосюжеті. Ми показали рух трамваїв від Тираспольскої площі до "Привозу", а також - проїхалися трамваєм у зворотньму напрямку, від "Привозу" до Тираспольскої площі.

У перший день повноцінної роботи маршруту на ньому працювало 10 вагонів. Це давало інтервал руху у вихідний день біля 7-8 хвилин.

За словами очільника міського департаменту транспорту Артема Сидоренка, з понеділка 13 червня може бути поновлений рух трамваїв маршруту №12 вулицею Преображенською від Тираспольскої площі до "Привозу" замість об'їзду по вул. Тираспольській та Старопортофранківській. Також на вулицю Преображенську до Херсонського скверу може бути перенаправлений маршрут №3, який зараз від Старосінної площі йде по вул. Старопортофранківській до вул. Пастера.

Трамваї при цьому проходять ділянку вулиці Преображенської біля ринку "Привоз", де щойно завершився капітальний ремонт останнього кварталу цієї вулиці і перехрестя з Пантелеймонівською - із заміною всіх підземних інженерних комунікацій, трамвайних колій, проїжджої частини. Це обійшлося у більш як 90 млн. гривень коштів з міського бюджету Одеси.

При цьому тут облаштували відокремлені трамвайні колії - що, сподіваємося, зроблять також і на всій вулиці Преображенській. Також на зупинці у напрямку центра міста по Преображенській облаштували підвищену посадочну платформу, суміщену з проїжджою частиною по "віденському" зразку.

Тому слід чекати, що у центральній частині Одеси вже повністю завершена вся інфраструктура для запуску маршруту "Північ - Південь", який з'єднає всю Одесу - спочатку просто як магістральний маршрут трамваю, а згодом і як швидкісний. 

comments powered by HyperComments