У Вінниці запустили на маршрути тролейбуси Solaris

Четверг , 2 марта 2023, 13:42
2 березня у Вінниці вийшли на маршрути перші 10 з 20 придбани нещодавно вживаних низькопідлогових тролейбусів Solaris.
У Вінниці запустили на маршрути тролейбуси Solaris

Вулицями Вінниці з 2 березня вже курсують 10 тролейбусів Solaris 2010-2012 років випуску. Їх придбали у польському місті Люблін. 

Після доставки до Вінниці тролейбуси перефарбували у синій колір, що обійшлося міському бюджету у додаткових 2 мільйони гривень. Перші тролейбуси доставили до міста на початку січня.

Троллейбуси придбали згідно з оголошеним 6 жовтня 2022 р. тендери стартовою вартістю 34 мільйони гривень. Таким чином, стартова вартість одного тролейбуса - 1,7 млн. гривень або менше.

Тендер виграла фірма "ТОВ Сучасні Вантажівки" за 32,82 млн. гривень. 

У відео - громадський транспорт Вінниці, трамваї та тролейбуси, влітку 2021 р., 

"Вони підвищеної комфортності та енергоощадні. Відповідають європейським стандартам. Тетяна, яка працюватиме за кермом Solaris, каже: робоче місце водія дуже зручне. Пасажирам має теж сподобатися – в першу чергу у нього повністю низька підлога, а у салоні - широкі сидіння, кондиціонер. Оцінити новий транспорт можна на маршрутах №3, №4 та №5. Тролейбуси ми запустили на найбільш завантажені міські напрямки.

Транспорт замінить технічно і морально застарілі тролейбуси радянського виробництва ЗіУ, які вже вичерпали свій ресурс. Польським машинам, які ми закупили, десять років, але вони у гарному технічному стані. В Україні пройшли сертифікацію та державну реєстрацію.

Тролейбуси цієї моделі розраховані на 96 пасажирів, відведено місце для маломобільних осіб. Обладнані відкидним пандусом. Кузов – стійкий до корозії, бо виготовлений з високоміцної сталі. Двигуни споживають електрики на 30% менше, аніж моделі ЗіУ. Додатково ми встановили також валідатори та бортові системи" - зазначив мер Вінниці Сергій Моргунов.

comments powered by HyperComments