У Миколаєві запустили на лінію перший частково низькопідлоговий трамвай

Понедельник , 3 апреля 2023, 16:36
З 31 березня вулицями Миколаєва курсує перший у місті трамвай з частково низькою підлогою, який модернізували зі старого радянського вагону моделі КТМ-5, збудованого ще 1991 року.
У Миколаєві запустили на лінію перший частково низькопідлоговий трамвай

У Миколаєві з 31 березня на найнапруженіший маршрут №6 запустили перший у місті трамвай з частково низькою підлогою. Це вагон №2122, який протягом 2022 року пройшов модернізацію зі зміною дизайну та облаштуванням низькопідлогового майданчику у задній частині салону біля третьої двері.

Сам вагон моделі 71-605 (КТМ-5) збудували 1991 року на Усть-Катавському вагонобудівному заводі, який за часів СРСР масово виробляв трамваї.

Директор комунального підприємства "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана розповів, що під час капітального ремонту трамвая 2122 вперше була застосована технологія зовнішньої та внутрішньої обшивки з використанням сучасного матеріалу алюмопласту. Його використання дозволило зробити зовнішній вигляд вагона більш естетичним та зменшити терміни виконання робіт та витрати електроенергії на процес зварювання.

Також у трамваї на базі КТМ-5 передбачена можливість зарядки мобільних пристроїв з допомогою USB-розеток.

Зараз КП "Миколаївелектротранс" єдине в Україні підприємство електротранспорту, яке переобладнує старі вагони КТМ-5.

"Щодо додаткового оснащення, то трамвай обладнали й системою відеоспостереження. Замінили у вагоні систему освітлення – замість старих енергозатратних лампочок тепер встановлені сучасні світлодіодні світильники. Для зручності користування пасажирами передбачили сигнальну систему, яка сповіщає про можливість початку заходу та виходу з вагона", - каже Юрій Сметана.

У відео - огляд міського електротранспорту Миколаєва восени 2021 року, до війни.

comments powered by HyperComments