Місто Конотоп отримало велику партію вживаних трамваїв з Чехїі

Среда , 28 июня 2023, 09:27
Після отримання 25 вживаних вагонів "Татра" трамвайний парк Конотопа загалом буде налічувати до 54 вагонів.
Місто Конотоп отримало велику партію вживаних трамваїв з Чехїі

Чеське місто Острава передало Конотопу 25 вживаних трамвайних вагонів "Татра-Т3" та "Татра-Т6А5", а також 3 низькопідлогові автобуси Solaris. Про це повідомив міський голова Конотопу Артем Семеніхін.

"Міська рада Острави прийняла рішення про передачу місту Конотоп додатково ще трьох комфортабельних автобусів Solaris та 25 трамвайних вагонів марки Tatra, які практично в ідеальному технічному стані", - зазначив він. 

За словами мера міста, вже за два тижні почнуть виходити на лінії ті трамваї "Констал", які у лютому 2023 року були передані з Варшави і після цього проходили переобладнання ходової частини - з колії 1435 мм на колію 1520 мм. Всього Конотоп отримав  з Варшави 23 трамваї.

В Конотопі - одна з найменших за довжиною та обсягами перевезень трамвайних систем в Україні (протяжність всього 28 км, частина ліній одноколійні, 3 маршрути), це друге найменше українське місто, яке має трамваї після Дружківки.

В 2018 році трамвай у Конотопі припиняв, але потім відновлював роботу через незадовільний стан рухомого складу. В 2019 році місто отримало 9 вживаних вагонів "Татра-Т3А" від Риги.

Зараз у перевезеннях задіяні всі 15 вагонів, які були у наявності до отримання польських трамваїв. Це один вагон "Татра-Юг-К1", 5 вагонів "Татра-Т3А", які залишилися та 9 вагонів "71-605" ще радянських часів.

Після отримання трамваїв з Острави слід чекати, що радянські вагони "71-605" спишуть на металобрухт. А трамвайний парк Конотопа буде налічувати до 54 вагонів - 30 "Татр", 1 К1 та 23 польських "Констали".

Запуск трамваїв у Конотопі був ініційований самими мешканцями, й ними ж трамвайна система була збудована у 1949 році. Будівництво відбувалося за участі не менше ніж 3000 містян "методом народного будівницва", без фінансування й без затвердженої проектно-кошторисної документації. Рейки, шпали, трамвайні вагони та трансформатори для старту своєї системи місто отримало в подарунок від залізниці та від декількох міст.

 

 
comments powered by HyperComments