У Львові планують придбати низькопідлогові трамваї та автобуси

Вторник , 4 июля 2023, 09:08
Міська влада Львову планує придбати велику партію нових автобусів, а також 9 нових трамваїв з низьким рівнем підлоги.
У Львові планують придбати низькопідлогові трамваї та автобуси

У Львові планують придбати низькопідлогові автобуси та трамваї. Мова йде, за словами керівника департаменту міської мобільності Олега Забарила, про 68 автобусів та 9 трамваїв. Таке співвідношення наочно демонструє пріоритети львівської влади на користь дизельних автобусів, хоча на словах львівська мерія постійно заявляє про пріоритет розвитку електротранспорту.

Загалом станом на 2023 рік у Львові налічують близько 350 одиниць низькопідлогового транспорту. Це 16 трамваїв (кількість яких ще зросте на 3 одиниці по мірі виконання контракту на 10 трамваїв за кредитом ЄІБ), 68 тролейбусів та 245 автобусів з низькою підлогою, придбаних після 2010 р. за кошти бюджету чи європейських кредитів, а також більш як 30 автобусів великого класу з низькою підлогою, придбаних або отриманих у якості гуманітарної допомоги вживаними. Частина цього транспорту, в тому числі кілька тролейбусів та більш як 40-50 автобусів, проходять ремонт або не експлуатуються через незадовільний технічний стан.

За кількістю наявного та запланованого низькопідлогового рухомого складу міського транспорту Львову видно, що кількісно автобуси у кілька разів переважають число трамваїв та тролейбусів.

comments powered by HyperComments