В Одесі вже монтують нові колії трамваю біля "Привозу" (ФОТО)

Понедельник , 21 августа 2023, 17:11
В Одесі продовжують ремонтувати трамвайну розв'язку неподалік від "Привозу" на розі Пантелеймонівської та Старопортофранківської.
В Одесі вже монтують нові колії трамваю біля "Привозу" (ФОТО)

Продовжується ремонт трамвайних колій на перехресті вулиць Старопортофранківської та Пантелеймонівської.

18 серпня там встановили шпали у частині повороту трамваїв з Старопортофранківської від Новощіпного Ряда на Пантелеймонівську. А станом на 21 серпня на даній частині перехрестя вже монтують рейки на шпали. 

Таким чином, перший етап цього ремонту дасть можливість вже у перші дні серпня здійснювати поворот від Новощіпного Ряду до Пантелеймонівської на нових коліях. Після цього на період другого етапу, ймовірніше за все, будуть запущені тимчасові маршрути трамваю від Старосінної площі до Аркадії та парку Шевчченка. А від Автовокзалу та вулиці Пастера трамваї зможуть тимчасово курсувати до кінцевої "Застава-2".

У відео - як починався цей ремонт.

Ремонт перехрестя Старопортофранківської та Пантелеймонівської планується ще з 2020 року, коли він коштував 2,1 мільйона гривень. Влітку 2021 р. на основі тендерної документації це коштувало майже 4 мільйони гривень.

Капітальний ремонт включає: демонтаж рейок, стрілочних переводів та глухих пересічень з установкою стандартних стрілок. Будівництво заплановано в одну чергу.

Згідно з тендерною документацією, підрядник повинен буде розібрати 230 метрів старих трамвайних колій, у тому числі три глухі перетини.  А потім укласти 150 метрів нових колій – 79 метрів прямих колій та 71 метр у кривих, 6 комплексів стрілок – зі стрілочними переказами, хрестовинами та ділянками прямих та кривих трамвайних колій по 6-7 метрів, 3 нових глухих перетинів.  Сумарно це дасть самі 230 метрів.

Робочим проєктом передбачено заходи щодо забезпечення вимог стосовно маломобільних груп населення.

 

comments powered by HyperComments