В Одесі тимчасово не будуть ходити три маршрути трамваю

Вторник , 5 сентября 2023, 10:47
Через продовження ремонт з заміни колій починаючи з 6 вересня тимчасово припинять рух трамваїв до парку Шевченка, Аркадії та на Фонтан.
В Одесі тимчасово не будуть ходити три маршрути трамваю

В Одесі продовжується ремонт трамвайних колій на перехресті вулиць Пантелеймонівської та Старопортофранківської. Нараз там вже змонтовані нові колії на частині перехресті - у напрямку від Новощіпного Ряду.

Досі трамваї маршрутів №5 та №28 курсували по поки що не відремонтованій частині цієї розв'язки. Але з 6 вересня на період ремонту рух маршрутів №5, №28, а також №17 буде припинено. Таким чином, орієнтовно на 2-3 тижні не можна буде дістатися трамваєм до Аркадії, до парку Шевченка та на Фонтан. Хоча маршрут №17 не пов'язаний з ремонтом, але виїзд вагонів з депо можливий лише через дане перехрестя по Пантелеймонівській.

При цьому у КП "Одесміськелектротранс" є технічна можливість організувати тимчасові маршрути від вул. Пастера та Автовокзалу до Застави-2. 

Крім того, після заміни одного з стрілочних переводів при повороті трамваїв у напрямку від Новощіпного Ряду на Старопортофранківську і Пантелеймонівську транспортники можуть трохи раніше повного завершення ремонту запустити тимчасові маршрути від Старосінної площі до парку Шевченка і Аркадії, а також відновити рух маршрутом №17 на Фонтан.

Ремонт перехрестя Старопортофранківської та Пантелеймонівської планувався ще з 2020 року, коли він коштував 2,1 мільйона гривень. Влітку 2021 р. на основі тендерної документації це коштувало майже 4 мільйони гривень.

Капітальний ремонт включає: демонтаж рейок, стрілочних переводів та глухих пересічень з установкою стандартних стрілок. Будівництво заплановано в одну чергу.

Згідно з тендерною документацією, підрядник повинен буде розібрати 230 метрів старих трамвайних колій, у тому числі три глухі перетини.  А потім укласти 150 метрів нових колій – 79 метрів прямих колій та 71 метр у кривих, 6 комплексів стрілок – зі стрілочними переказами, хрестовинами та ділянками прямих та кривих трамвайних колій по 6-7 метрів, 3 нових глухих перетинів.  Сумарно це дасть самі 230 метрів.

Робочим проєктом передбачено заходи щодо забезпечення вимог стосовно маломобільних груп населення.

У відео - як починався цей ремонт.

 

comments powered by HyperComments