В Одесі відновили роботу трисекційних трамваїв (ВІДЕО)

Понедельник , 23 октября 2023, 10:50
З 23 жовтня на вулицях Одеси після кількамісячної перерви знову можна зустріти трисекційні трамваї "Одіссей-Макс".
В Одесі відновили роботу трисекційних трамваїв (ВІДЕО)

З квітня 2023 року, коли було виявлено проблеми на узвозі Маринеска через можливий зсув грунту, по основному магістральному трамвайному маршруті №7 припинилося курсування трисекційних трамваїв "Одіссей-Макс". Кілька місяців вони стояли у депо незадіяними у перевезеннях.

З 23 жовтня один з цих трамваїв було помічено на маршруті №5 - це вагон з бортовим номером 5010. Інші три таких трамваї поки що залишаються у депо.

Роботу маршруту №5 за повною трасою від Аркадії до Автовокзалу було відновлено у суботу 21 жовтня. У вересні цей маршрут тимчасово взагалі не ходив, а з 29 вересня по 20 жовтня - курсував за зміненою трасою до Олексіївської площі через ремонт колій на перехресті вулиць Старопортофранківської та Пантелеймонівської.

Всього в Одесі наразі є 4 трисекційні трамваї "Одіссей-Макс", які було зібрано з комплектуючих, відповідно, по одному у 2019-му, 2020-му, 2021 і 2022 рр. Ці вагони мають довжину 30 метрів, збудовані на базі повністю нових корпусів всіх трьох секцій, але з відновленими старими ходовими візками. Друга секція - низькопідлогова, перша і третя - з високою підлогою, кожна у габаритах вагону "Татра-Т3". Концептуально трамваї "Одіссей-Макс" повторюють модернізацію трамваїв "Татра-Т3" у Чехії, Словаччині, Україні та інших державах, коли до двох старих корпусів вагонів додавали низькопідлогову секцію і таким чином робили з двох вагонів один трисекційний. Але одеська модифікація відрізняється симетричним розташуванням дверей у секціях та дизайном.

comments powered by HyperComments